Blog

Webinar de driftbui voorbij op donderdag 20 februari 13.15 uur

Main Image

Jouw kind lijkt net wat vaker overspoeld te worden door intense emoties dan andere kinderen. Vooral als het anders gaat dan dat jouw kind in zijn of haar hoofd heeft. Het kan dan helemaal van slag raken. Soms ook van iets wat jij totaal niet aan hebt zien komen. Een enorme driftbui is dan wat er volgt. Het maakt niet uit wat je dan doet of zegt, het lijkt totaal niet aan te komen.

Vier dingen die voorkomen dat je kind om niets ontploft

Main Image

Het ging echt helemaal nergens over.... Hij wilde eerder uit de auto dan zijn grote zus. Hysterisch begon hij te gillen. Of ik had zijn beker aan de verkeerde kant neergezet en o ja, de kleur was ook he-le-maal verkeerd. Ik zag het steeds ook totaal niet uitkomen. Ik kon er geen rekening mee houden of mezelf voorbereiden op. Van het ene op het andere moment was het zo. Waarom wordt mijn kind zo boos om kleine onbelangrijke dingen? Wat kan ik eraan zodat dit minder vaak voorkomt?

Waarom alleen kindercoaching niet werkt

Main Image

Ongeveer 9 jaar geleden startte ik voor het eerst als kindercoach. Vol enthousiasme ging ik aan de slag met de kinderen die naar mijn praktijk kwamen. Natuurlijk sprak ik eerst uitgebreid met de ouders. Om de hulpvraag duidelijk te krijgen en om te kijken of zij iets konden doen, of juist teveel deden om aan de situatie te veranderen. Ik durfde ze liefdevol te confronteren en de ouders aan te spreken, want dat was allemaal in het belang van het kind. Daarna coachte ik het kind, de weg was daarvoor vrij (dacht ik).