Blog

Je mag niet weggaan!

Main Image

Daar stond ze dan. Haar handje trillend in die van haar moeder. 'Het oefenen vond je toch leuk?' fluisterde haar moeder in haar oor. Ze knikte en keek toen met grote ogen naar de juf. 'O, wat leuk dat je er weer bent!' riep die net iets te enthousiast. Snel kruipt ze achter mama. En haar hand laat ze niet los.

Hoe een boos kind jou eigenlijk helpt

Main Image

We zitten gezellig aan het ontbijt. Geen vuiltje aan de lucht. Deze ochtend lijkt het allemaal heerlijk soepeltjes te verlopen. We zijn op tijd ons bed uit, de kindjes hebben zich al aangekleed op hun kamer en komen lachend naar beneden. En dan..... juist als je het totaal niet verwacht....ontploft de boel.

Hoe je jouw kind van de TV of tablet af krijgt zonder ruzie

Main Image

Natuurlijk doen mijn kinderen ook spelletjes op de Ipad en kijken ze naar Youtube of naar TV. Heerlijk voor hen om te ontspannen en voor mij handig als ik nog wat werk wil afmaken of aan het koken ben. Wat ik wel minder (lees vreselijk irritant) vind, is dat als ik zeg dat ze moeten stoppen er ALTIJD ruzie van komt. En ze reageren totaal niet op wat ik van ze vraag. TOTDAT ik ontdekte hoe ik ervoor kan zorgen dat ze uit zichzelf (je leest het goed) het apparaat uitzetten.

Mama, ik kan niet in slaap vallen

Main Image

Daar plof ik dan ein-de-lijk op de bank met mijn laptop op schoot. Kindjes naar bed gebracht en dat ging best wel soepel. Fijn, want ik moet nog veel dingen doen. Vandaag ben ik totaal niet toegekomen aan de dingen die moeten gebeuren. Een nieuwe vloer boven, dus mijn hele schema in de war en overal rotzooi. En net als ik denk: 'Hè ze liggen in bed dan kan ik nu aan alles beginnen' hoor ik mijn dochtertje zachtjes huilen. 'Verdorie' denk ik en ik loop naar boven. Daar tref ik een verdrietig meisje aan. 'Mama ik kan niet in slaap vallen, want ik heb schrijven en spelling niet af'. Dikke tranen rollen over haar wangen.

Boze kinderen

Main Image

Mijn kind is zo ontzettend boos en ik weet niet meer hoe ik daarmee om moet gaan. Dat is één van vragen die ik het meeste hoor in mijn praktijk.