Oudercoaching

Je wilt je kind wel helpen, je hebt al veel geprobeerd, maar je weet nu niet meer hoe je het aan moet pakken. Je kind loopt ergens tegenaan en dat raakt je. Uiteindelijk ben je er zelf zo geïrriteerd, boos of verdrietig van dat je in het bekende cirkeltje blijft ronddraaien.

Kindercoaching is zeer geschikt om je kind weer op weg te helpen, maar jij bent als ouder een belangrijke en onmisbare schakel in het geheel. Zelfs als de hulpvraag zich buitenhuis afspeelt. Om die reden vind ik het belangrijk om ouders intensief te betrekken, zodat de resultaten ook blijvend zijn!    

Hoe ik dat doe? Hiervoor werk ik met de PresentChild® methode. Deze methode gaat ervan uit dan kinderen ons spiegelen en dat ze nooit iets doen voor niets. Door het gedrag of lichamelijke klacht wil jouw kind je inzicht geven in je blinde vlek. Als je dat eenmaal ziet en ermee aan de slag gaat, ga jijzelf en daarmee ook het gedrag van het kind blijvend veranderen. Na het intakegesprek geef ik je graag terug wat jouw kind je wil vertellen.
In dit filmpje kun je zien hoe dat in zijn werk gaat. 

Klinkt het nog cryptisch voor je? Met een voorbeeld uit mijn praktijk, wordt het duidelijker voor je. 

Voorbeeld uit de praktijk
Een moeder komt naar me toe voor haar dochter. Ze kan zich slecht concentreren op school en is steeds aan het wegdromen. Thuis onderbreekt ze haar moeder steeds. Ze heeft haar laatste woord nog niet uitgesproken of dochterlief begint enthousiast haar eigen verhaal te vertellen. De juf maakt zich zorgen en de ouders inmiddels ook. Is er sprake van een concentratieprobleem? Met de moeder heb ik een gesprek over wat haar dochter haar wil vertellen met haar gedrag. Wat dat is: De moeder is ver weg van haar dromen. Ze concentreert zich niet op wat echt belangrijk is, haar eigen verhaal! De dingen waar zij enthousiast van wordt en graag doet. Dat is dus de mooie boodschap die haar dochter voor heeft.