Moet je op één lijn zitten?

Main Image

 

 

Ouders zijn het niet altijd met elkaar eens. Het mag eigenlijk niet van papa, maar mama knijpt tijdens een drukke dag thuis met de kinderen wel eens een oogje toe (of andersom). Dat is heel erg onduidelijk en verwarrend voor kinderen. Ouders doen dan ook van alles om wel op één lijn te komen. Veel discussies, onenigheid en concessies later lukt het sommige ouders dan toch om hetzelfde gedrag naar de kinderen te laten zien. Maar is dat eigenlijk wel het beste? Ik denk van niet.


Klopt het van binnen?
Ik werk drie dagen en ben twee dagen alleen met mijn kinderen thuis. Ik draag de regels uit waar wij het samen over eens zijn geworden en het gedrag wat daarbij hoort, maar helaas...... het werkt niet. Het werkt niet voor mij en niet voor mijn kinderen. Mijn kinderen voelen haarfijn aan of ik gewenst gedrag laat zien, of wat ik van binnen echt zo voelt. Als ik iets doe en het komt niet overeen met mijn binnenwereld, gaan ze direct in de grote weerstand. En zie het dan maar eens vol te houden. Ook als mijn man iets doet wat ik eigenlijk had bedacht werkt het niet. Maar hoe pak je het dan wel aan?


Geef duidelijkheid
Wat je kinderen wel kunt geven is duidelijkheid. Ik denk dat het heel duidelijk is als je zegt dat het bij papa zo werkt en bij mama op een iets andere manier. Zodra kinderen naar de kinderopvang, school, zwemles of sporten gaan, zijn ze ook niets anders gewend. Je zit ook niet altijd op één lijn met de coach, school en juf. Ook als je gescheiden bent, begrijpen kinderen dat de regels per plaats verschillen. Natuurlijk is het wel zo dat je het over de belangrijke dingen samen eens moet zijn. Zolang je er ook maar duidelijk over bent dat en waarin je verschilt. Zo leer je kinderen dat je het niet hoeft te doen zoals een ander doet, maar hoe het voor jou van binnen voelt.


Wil je meer van dit soort berichten lezen? Laat dan hier je gegevens achter. Je ontvangt dan direct 5 stappen om je kind meer zelfvertrouwen te geven. 

 

E-mailadres *
Voornaam
Achternaam