Jouw kinderen zijn vast voorbeeldig!

Main Image

 

Zo dus jij bent kindercoach, dan zijn jouw kinderen vast voorbeeldig!

Ik plakte een mooie sticker met de naam van mijn coachingspraktijk op de auto. Als ik mijn zoontje dan huilend moest dubbelvouwen in de autostoel, voelde ik de ogen in mijn rug prikken. Tsss en dat noemt zichzelf dan een kindercoach?

 

Ja ik noem mezelf een kindercoach, want ik ben een kindercoach. Ik weet hoe het is om een kind te hebben die midden in de supermarkt op de grond gaat liggen. Ik weet hoe opgelaten je jezelf voelt als je kind een ietwat dikkige man aanwijst en zegt: 'Zo! Die man is dik mama'. Als het me allemaal teveel wordt schreeuw ik ook wel eens en ben ik heel onredelijk. En ik voel me dan ook heel heel schuldig.

 

Dus voorbeeldige kinderen, nee die heb ik niet. Een voorbeeldige moeder, nee dat ben ik helemaal niet. Sterker nog, ik wil niet eens voorbeeldig zijn. Ik wil mezelf zijn.

En daar wil ik dan wel graag een voorbeeld in zijn. Voor alle kindjes die ergens tegenaan lopen en het moeilijk hebben. Voor alle ouders die aan zichzelf zijn gaan twijfelen en niet meer weten hoe ze het aan moeten pakken.

 

Blijf jezelf, hoe 'on'voorbeeldig dat ook voor anderen is.