De allerbeste moeders hebben dit goed geregeld!


Lang geleden (om precies te zijn 5 jaar geleden) heb ik het idee al losgelaten dat ik een perfecte moeder kon zijn. Om eerlijk te zijn bakte ik er niet echt veel van, vooral niet het eerste jaar dat mijn dochtertje geboren was. Ik keek regelmatig in het 'Oei ik Groei' boek om maar weer eens te concluderen dat dit een sprongetje was. Ergens was ik ervan overtuigd dat ik als hooggevoelig mens toch wel minstens aan zou moeten voelen wat mijn kindje nodig had. Nope, er verscheen niets op mijn 'radar'. Geen inzicht, geen wijze les of zelfs maar een kleine aanwijzing.

 

Ik deed misschien wel te hard mijn best en dat kostte mij veel energie. En die heb je toch al niet zo heel veel als jonge moeder. Maar wat dan? Hoe kan ik mijn dochter geven wat ze nodig heeft, haar helpen? Ik hoef niet meer perfect te zijn, maar hoe kan ik dan nu goed genoeg zijn? Die vraag komt regelmatig terug en dan vooral op de momenten dat ik het niet zo handig aanpak [understatement].

Het antwoord hierop is zo ontzettend simpel dat ik het jou in 1 minuut 48 uit kan leggen. Dit is het eerste wat ik de moeders die in mijn praktijk komen adviseer als ze met deze vraag worstelen. Het ligt zo voor de hand, toch 'vergeet' bijna iedere moeder om dit echt te doen. Dus bekijk het filmpje en voer de opdracht uit, het liefste vandaag nog! Dan ben jij ongetwijfeld de allerbeste moeder ooit! Laat je mij weten wat je hebt gedaan en hoe het voor jou was?

Om deze video te kunnen bekijken moet u marketing-cookies toestaan.