De dag dat ik mezelf ontsloeg

Main Image


Mijn website was klaar, ik had een praktijknaam bedacht, visitekaartjes en flyers gedrukt, mijn coachingspraktijk bestond. Laat ze maar komen, die klanten! En er gebeurde..... niets. Geen telefoontje, geen mailtje, helemaal niets. Ik schraapte al mijn moed bij elkaar en belde met intern begeleiders op scholen, huisartsen, kinderdagverblijven. Bij de een was ik welkom, bij de ander totaal niet, gewapend met mijn vers gedrukte materiaal onder mijn arm, ging ik door.

En nog steeds geen enkele reactie. Wat deed ik verkeerd? Wat moest ik antwoorden als mensen vroegen hoe het ging met mijn bedrijfje? Ik was moe, van alle avonden werken, van het leuren, van allerlei nieuwe scenario's bedenken, van het volgen van webinars en trainingen om aan klanten te komen. Net toen ik het echt op wilde geven (ik zei letterlijk: 'Als het zo moet dan hoeft het voor mij niet meer') gebeurde het. Een allereerste klant. Stik nerveus, dat was ik. Het was zeker niet mijn allerbeste coachingssessie, maar er was een begin. Gelukkig!

 

Mijn bankrekening werd leger

Dit was vast de ommekeer. En na een paar weken kwam er nog een klant en toen nog één. Mijn tarief? Ik durfde het bedrag te vragen wat ik bij andere kindercoaches op de sites zag staan. Veel was het niet, weinig zelfs. Maar je moet blij zijn met alles wat je verdient met je passie toch? Met een hoofd vol goede, positieve gedachten ondernam ik verder. Maar de inkomsten, die waren lang niet genoeg. Op Facebook zag ik succesvolle verhalen van andere kindercoaches met overvolle agenda's. Wat was er mis met mij dat ik niet zo'n agenda had? Wat is dit oneerlijk. Ik werkte keihard met hart en ziel, miste het spelen en tijd met mijn eigen kindjes. Ik gaf en gaf, ik was leeg en mijn bankrekening werd ook steeds leger. Van ellende, als laatste strohalm, zocht ik uren naar vacatures. Die er natuurlijk niet waren. Dat gaf me nog veel minder energie. Ik huilde, regelmatig en op ongepaste momenten.

 

Een drastisch innerlijk besluit

Opeens zag ik het in. Ik was werknemer van de meest verschrikkelijke baas ever, ikzelf! Zo kon het niet langer. Ik ontsloeg mezelf en nam een drastisch innerlijk besluit. Ik wil plezier maken, ik wil weer spelen als een kind. Ik wil mijn vrijheid terug en de dingen doen die ik leuk vind, niet omdat het volgens één of andere goeroe moet (zoals bijvoorbeeld elke dag iets per se op Facebook posten). Langzaam aan, bijna ongemerkt groeide mijn praktijk. Ik had meer plezier, meer vrije tijd en het wonderbaarlijke effect van dit alles was groei!
Ik schakelde hulp in voor de dingen die ik niet leuk vond en liet me begeleiden door een businesscoach. Een jaar eerder vond ik dat nog heel erg onzinnig, zonde van het geld en heel decadent. Nu wist ik, ik neem mijn business en mezelf serieus als ik dat doe.
Ik leerde om in plaats van te ondernemen zoals het 'hoort' (dat je als ondernemer heel georganiseerd moet zijn bijvoorbeeld), ondernemen vanuit mijn wensen en verlangens. Ik ontdekte ook dat ik helemaal geen wachtlijsten en volle agenda wil. Wel een beperkt aantal klanten waar ik al mijn energie aan kan geven. Dat ik om drie uur op het schoolplein wil staan om mijn kindjes op te halen en echt tijd voor ze te hebben. Ik kwam erachter op wat voor manier ik wil werken, welke klanten ik wil (en welke niet), welk tarief bij mij hoort en ga zo maar door.

 

Verrukkelijk verslavend ondernemen

Ik weet dat als jij een kindercoach bent en je ergens in de eerste twee alinea's van dit verhaal bevindt (in een ergere of minder ergere variant), de derde alinea onbereikbaar lijkt. Ik weet ook dat het innerlijke besluit dat je uiteindelijk neemt, voor iedereen anders is. Er is geen copy/paste- formule die voor iedereen werkt. Gelukkig maar.

Wat zou het mooi zijn als jij niet in de eerste twee alinea's blijft hangen. Als jij ontdekt wat er uiteindelijk bij jou voor zorgt dat jij ook een (voor jou) succesvolle derde alinea kan schrijven. Dat jij al die kinderen en ouders die het juist nu zo hard nodig hebben niet 'misloopt'. Dat jij vanuit rust, plezier en vertrouwen onderneemt, want dat is zo verrukkelijk verslavend.

 

Wil jij dat ook? Vanaf maart heb ik plaats voor jou en 4 andere kindercoaches om een uniek coachingstraject van een half jaar te volgen. Ik bied dit maar 1x per jaar aan. In dit traject wordt helder wat er nodig is om jouw praktijk en jou persoonlijk te laten groeien. Ik help je daarbij, daag je uit en denk met jou mee, zodat jij alle stappen kunt zetten die nodig zijn. Ik sta al te popelen om met jou aan de slag te gaan. Mail me op marga@binnensteboven.net