Mama, ik kan niet in slaap vallen

Main Image


Daar plof ik dan ein-de-lijk op de bank met mijn laptop op schoot. Kindjes naar bed gebracht en dat ging best wel soepel. Fijn, want ik moet nog veel dingen doen. Vandaag ben ik totaal niet toegekomen aan de dingen die moeten gebeuren. Een nieuwe vloer boven, dus mijn hele schema in de war en overal rotzooi.

 

En net als ik denk: 'Hè hè ze liggen in bed dan kan ik nu aan alles beginnen' hoor ik mijn dochtertje zachtjes huilen. 'Verdorie' denk ik en ik loop naar boven. Daar tref ik een verdrietig meisje aan. 'Mama ik kan niet in slaap vallen, want ik heb schrijven en spelling niet af'. Dikke tranen rollen over haar wangen.

 

'Iedereen heeft het al af maar ik nog niet. Ik had het al lang af moeten hebben, maar ik wil het gewoon heel netjes en heel goed doen'. Ik geef haar een knuffel en zeg dat je juist op school zit om te leren. Dat ze zo netjes schrijft en dat een beetje minder ook nog heel goed is. En dat het ook oké is, om iets een keer niet af te hebben.

 

En na nog een hele dikke knuffel loop ik weer naar beneden. Ik kijk naar mijn laptop en naar mijn notitie boekje, naar de overvolle wasmand, de afwas en al die dingen die ik nog moet doen en die ik nog af moet hebben. Dan besef ik me opeens dat ik zojuist daarboven keihard mezelf advies aan het geven was. Ik leg mijn laptop opzij en ga lekker lezen in dat ene boek waar ik nooit aan toe kom. En mijn dochter, die is daarna heerlijk in slaap gevallen.

 

Wil je erachter komen waarin jouw kind je spiegelt? En wat je kunt doen om de situatie niet alleen voor je kind maar ook voor jezelf kan verbeteren? Neem gerust contact met mij op.   

 

Naam *
E-mail *
Telefoon
Waar kan ik je bij helpen? *