Blog

Vanaf die dag wilde ze nooit meer naar school

Main Image

Ze is vier jaar en loopt verwachtingsvol het klaslokaal binnen. Alle kindjes zitten netjes in de kring, ze kijkt om zich heen. Ze ziet dat er een stoeltje vrij is en loopt er wat timide naartoe. Te laat. Een grote kleuter gaat lachend op die stoel zitten. Lichtelijk in paniek kijkt ze rond. Opeens is ze zich ervan bewust dat ze nu midden in de kring staat en iedereen naar haar kijkt.

Boze kinderen

Main Image

Mijn kind is zo ontzettend boos en ik weet niet meer hoe ik daarmee om moet gaan. Dat is één van vragen die ik het meeste hoor in mijn praktijk.

Praatjesmakers-kaartjes

Main Image

De eerste schoolweken zitten er alweer op. Dan ben je nu vast benieuwd hoe het op school is, dus dat vraag je dan ook. Vaak geeft je kind daar geen, of een heel kort antwoord op. Ik dacht: dat moet toch anders kunnen? Daarom heb ik praatjesmakers-kaartjes gemaakt.

school begint weer! 10 tips om dat makkelijker te maken.

Main Image

Terwijl het ene kind niet kan wachten tot het zover is, ziet het andere kind er als een berg tegenop. De vakantie zit erop en het is weer tijd om naar school te gaan. Een nieuwe klas, een nieuwe meester of juf, nieuwe dingen leren en ervaringen opdoen. En voor ouders valt het ook niet altijd mee om je kind weer iedere dag weg te brengen, terwijl je zo van hem of haar genoten hebt op vakantie. Om de pijn iets te verzachten, geef ik je 10 tips om de overgang van vakantie naar school wat makkelijker te maken voor jou en voor je kind.