Wie ben ik?

Ik ben Marga. Moeder van twee prachtige kinderen en eigenaar van Marga Maakt gezinnen gelukkiger. Als klein meisje was ik erg dromerig. Ik verslond boeken en beleefde daarin de mooiste avonturen. In de 'echte' wereld had ik het een stuk moeilijker. Ik voelde me anders. Ik voelde me meer thuis bij volwassenen. Met hen kon ik praten over dingen die ik echt interessant vond. Ik verlangde er zo naar om toch bij de kinderen te horen. Daar had ik een goede manier voor gevonden, ik ging me aanpassen. Ik voel heel goed aan wat de ander van mij verwacht. Daar kon ik dan ook perfect op inspelen.

 

Ik studeerde Journalistiek en Communicatie. Waarom? Dat wist ik niet. Na mijn studie kreeg ik een baan, een goede baan. Een baan als communicatiemedewerker binnen een groot sjiek bedrijf. Iedereen was erg tevreden over mij en als snel maakte ik carrière. Diep van binnen voelde ik dat er iets niet klopte. Ik heb de wereld veel meer te bieden. Als ik kinderen zag die niet lekker in hun vel zaten, het niet fijn hadden op school of niet zo goed begrepen werden door de omgeving, greep me dat enorm aan. Hulp voor deze kinderen was er toen nog niet. Of er moest echt iets 'mis' zijn. Dat hoeft toch niet nodig te zijn? Je kunt deze kinderen toch al veel eerder helpen? Ik kon er niet meer omheen, dit is wat ik te doen heb! Dus ik ging weer studeren. Deze keer was het echt studeren, want ik zoog alle informatie op als een spons, zo interessant vond ik het om over (hooggevoelige) kinderen te leren. Het was een feest van herkenning. Ik snapte nu eindelijk waarom ik me zo voelde als kind. Ik leerde over kinderen en steeds meer over mezelf. Dat ik heel intuïtief en gevoelig ben. Mijn vaste baan hield ik nog. Heel voorzichtig durfde ik het om BinnensteBoven Kindercoaching op te richten. En toen werd ik moeder.................Daar was dan dat prachtige meisje waar ik al lang van droomde. Ik was in de wolken, maar daarna kwam mijn onzekerheid en het aanpassen weer helemaal terug. Ik wist me geen raad en deed alles zoals ik dacht dat het 'hoorde'. Eten geven, slaapjes, straffen, troosten. Opnieuw was ik aan de verwachtingen van anderen aan het voldoen. Ik ging weer werken en mijn coachingspraktijk groeide.

 

Twee jaar later kreeg ik een prachtige zoon. Een klein mannetje wat slecht sliep, zich overstrekte, geen schone luiers wilde en erg onrustig was. Ik volgde de verdiepingsopleiding PresentChild ® die helemaal gaat over wat kinderen hun ouders spiegelen. In mijn praktijk had ik gezien dat daar vaak de oplossing van het probleem zit. In die opleiding leerde ik onder andere dat de onrust van mijn zoontje helemaal met mij te maken had. Eigenlijk zei hij: 'Mama, wanneer ga je het nu eens doen. Je zekerheid opgeven en staan voor wie jij bent?' Ik kon er nu niet meer onderuit. Ik wilde me niet langer meer achter de 'schijnzekerheid' verstoppen. Ik nam afscheid van het sjieke grote kantoor. En vanaf dat moment ......sliep mijn zoontje goed, ontspant zich en laat zich rustig verschonen.

Inmiddels heb ik al ontzettend veel ouders en kinderen mogen begeleiden. Ik laat jou zien wat je kind je wil vertellen. Zo kom je weer helemaal in contact met jezelf en (weer) met je kind. Je weet dan precies wat je kind van jou nodig heeft. Ik maak gezinnen gelukkiger, dat is mijn missie!