Workshop: Spiegelen in je kindercoachpraktijk

Kinderen doen ontzettend hun best om ouders 'iets' duidelijk te maken. Dat doen ze niet rationeel met woorden, maar door hun gedrag of welzijn. Wat ze duidelijk willen maken, gaat meestal over een deel van de ouder wat in ontwikkeling mag gaan komen. Iets wat de ouder vroeger niet verder kon of mocht ontwikkelen. Ouders mogen als het ware gaan kijken in de spiegel die hun kind hen voorhoudt.

 

Sinds ik met spiegelen in mijn praktijk werk, is de manier waarop ik naar mijn eigen kinderen kijk en hoe ik coach voorgoed veranderd. Naast het coachen van kinderen, werk ik nu aan de basis van het 'probleem'. Als een ouder eenmaal voelt wat het kind spiegelt en dit oppakt, hoeft het kind de ongewenste situatie veel minder te laten zien. Mijn praktijk en de behaalde positieve resultaten zijn hier enorm door gegroeid.

 

In deze workshop ga je uitgebreid kennismaken met spiegelen. De basistheorieën en methodieken (afkomstig uit de PresentChild Methode® ontwikkeld door Janita Venema) komen op een beeldende en laagdrempelige manier aan bod. Met die theorie, ga je ook direct praktisch aan de slag. Je brengt een casus in, dit mag ook een persoonlijk voorbeeld van jou zijn. Aan de hand van deze casus ontdek jij op wat voor manier het kind de ouder en/of jou als kindercoach spiegelt. Natuurlijk laat ik je ook zien hoe ik hier dagelijks mee werk. Genoeg stof in deze workshop dus om jouw gevoel voor het spiegelen verder te ontwikkelen en zo de ouders en kinderen in jouw (toekomstige) praktijk nog beter te helpen.

(Deze workshop is uiteraard geen vervanging voor de jaaropleiding van PresentChild®).

Voor deze workshop zijn maximaal 6 plaatsen beschikbaar. 


Praktische informatie

Wanneer: Donderdag 13 april van 9.30 uur tot 16.00 uur
Investering: €127,- exclusief BTW (dat is €153,67 inclusief BTW)
Eten en drinken: Inclusief koffie, thee, wat lekker en een uitgebreide lunch.
Locatie: Gasthuisstraat 28 in Kaatsheuvel. 
Er is ruim voldoende parkeergelegenheid voor het pand.